|
|
|
#16 (permalink) |
|
ACILAR İNSANLAR İÇİN
Gitmek istiyorsan gidebilirsin Yıkılmaya değmez olanlar için Yalnız mutluluklar sevinçler değil Nasılsa her acı insanlar için Pişmanlık anlamsız aşkın sonunda Yalnızda yürünür hayat yolunda Düşmanım olsada artık kolunda Kahrolmaya değmez olanlar için Senin gibi kalpsiz insanlar için Sanmaki zamanla yaş dolar gözüm Kaybeden gönlümse kazanan özüm Ayrılıp gitmeden budur son sözüm Dünleri unutma yarınlar için Unutma her acı insanlar için |
|
|
|
|
#17 (permalink) | |||||||||
|
Paylaşım: NAN / -INF |
ACIRIM SANA
Kalbine gömüp de dinmez acını Mutluyum deme hiç acırım sana Boş yere gizleyip gözyaşlarını Yanımda gülme hiç ağlarım sana Bir nehir olup da taşamadın ki Aşkının peşinden koşamadın ki Sen doğdun ama hiç yamaşadın ki Yaşadım deme hiç gülerim sana Aynalar gösterir sana kendini İster kalbimi kır ister elini Sen yazdın elinle sen kaderini Acırım sevgilim acırım sana Yanarım sevgilim yanar sana |
|||||||||
|
|
|
#18 (permalink) | |||||||||
|
ADI GÜL'DÜ!
Adı Gül'dü Gülleri severdi en çok Güldü mü güller açardı gül yüzünde Güllerle bölüşürdü yalnızlığını Hep gül beklerdi sevdiğinden Bir de "gül mevsimini" takvimlerden Bir gül kokusuna Bir de "gül reçeline" dayanamazdı Hep güller kurutmuştu Hayatının en hazin sayfalarında Hep gülerek büyütmüştü sevdasını Ve her sabah Bir gül gibi bırakırdı tebessümünü sofraya Tıpkı sımsıcak bir ekmek gibi Ahşap bir evin avlusunda Mis kokulu gülleri derlerdi Ve bütün sırlarını sadece güllere söylerdi Ne zaman bir haksızlık görse Kanayan bir gül gibi Ahh bu dünyada Gülü gülle tartsalar derdi Ne okur ne yazardı Ağlasa gülleri sular Gülse gülleri okşardı Ama ne zaman içli bir şarkı duysa Güllere bakar uzun uzun dalardı İşte öyle bir çiçekti Şiirimin ucunda gülden bir kalemdi İşte o kadın Benim annemdi. Bir bilseniz Ne güller yeşertti hayatın dikenlerinden Dökerek gözyaşını Ve şimdi O güller süslüyor onun mezar taşını... |
|||||||||
|
|
|
#19 (permalink) | |||||||||
|
AFFET BENİ ANACIĞIM
Ben sözümü tutamadım Affet beni anacığım!.. Sana layık olamadım Affet beni anacığım .. Hayat güzel zaman başka Her gönülde yalan başka İçimdeki isyan başka Affet beni anacığım!.. İnsanlığın tarifi ne? Kalleşliğin tarihi ne Banan baştan öğretsene Benim canım anacığım!.. Vicdan hangi devirdedir? Vefa hangi revirdedir? Öğrenmedim suç bendedir Affet beni anacığım!.. Öğrettiğin o yol başka Hayat denen okul başka Değiştim ben baştan başa Affet beni anacığım!.. Yolum düzdü dağa düştüm Çırpındıkça ağa düştüm Bir bilinmez çağa düştüm Affet beni anacığım!.. |
|||||||||
|
|
|
#20 (permalink) | |||||||||
|
AĞLADIM!
Dün gece uzun uzun Seni andım ağladım Sonu yok yolumuzun Ona yandım ağladım Kim bilir acımızı Bu yasak aşkımızı O eski şarkımızı Çaldım - çaldım ağladım!.. Dolaştım sokaklarda Ağaran şafaklarda Seni senden uzakta Sardım sardım ağladım İmrendim sevenlere Sarılıp gidenlere Elele gezenlere Baktım baktım ağladım Benimsin bende değil Ellerim sende değil Yanmamak elde değil Yandım yandım ağladım. Tuza bastım yaramı Aşkla açtım aramı Sensiz son sigaramı Yaktım yaktım ağladım |
|||||||||
|
|
|
#21 (permalink) | |||||||||
|
AĞLARSIN!
Ayrılıp gidişin bir çare değil Bu acı gerçeği bir gün anlarsın!.. Unuttum dediğin yerlerde bile Bir eski şarkıyı duyar ağlarsın!.. Bir zaman seninle gezdiğim yerler Sahiller kahveler kuytu köşeler Canlanır gözünde o eski günler Maziyi hasretle anar ağlarsın!.. El ele gezene bakar ağlarsın!.. Gün olur gözlerim gelir aklına Gün olur sözlerim gelir aklına Gözyaşın yetmez ki pişmanlığına Başını taşlara vurur ağlarsın!.. |
|||||||||
|
|
|
#22 (permalink) | |||||||||
|
AĞLATIR BENİ
Ayrılıp gidişin bir çare değil Şaşırma gözlerim ıslandı diye Hep bu son saatler ağlatır beni Tutamam kendimi saklamak niye Hep bu ayrılıklar ağlatır beni. İstemem alınma hiçbir sözümden Dönme kararından benim yüzümden Ne olur gözünü kaçır gözümden Hep bu son bakışlar ağlatır beni. Unutma insanım bende bir yerde Kim olsa yıkılır böyle bir günde Bir daha görmemek varsa kaderde Hep bu son vedalar ağlatır beni |
|||||||||
|
|
|
#23 (permalink) | |||||||||
|
AĞLAYAMAM
Bu yarınsız mutluluğu Haklı iken haksızlığı Kalabalık yalnızlığı Seninleyken öğrendim ben Bu sabahsız akşamları Şu vefasız sırdaşlığı Anlamsız savaşmayı Seninleyken öğrendim ben Yediremem kendime Harcamam hiç nefesimi Sindiremem ki halime Siler atarım kül gibi Ağlayamam susarım Yaralıyım ben Söyleyemem yazarım Kendim ettim ben |
|||||||||
|
|
|
#24 (permalink) | |||||||||
|
AĞLIYORUM
Saklayamam gözyaşımı Gidenlere ağlıyorum Ağlanacak halde iken Gülenlere ağlıyorum Canım gülüm dediğimiz Herşeyden çok sevdiğimiz Mirasını yediğimiz Bebeklere ağlıyorum Düşlerini yıktığımız Dünyasını yaktığımız Yarınını çaldığımız Çocuklara ağlıyorum Hayat mı bu, sevmek mi bu? Yaşamak mı, ölmek mi bu? Her yürekte aynı soru Susanlara ağlıyorum Bahçesinden gül dermemiş Acısından sır vermemiş Yaşamış ta gün görmemiş Analara ağlıyorum... |
|||||||||
|
|
|
#25 (permalink) |
![]() |
Yokluğunda ne ateşleri hasretimle yaktım da
Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni Sense araya korkular koydun. Yasaklar koydun... Şimdi nerdesin diye sakın sorma Sen çağırdın da ben gelmedim mi? Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara, Yağmurlu havalara...Bu kasvetli akşamlara Sen varken Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına... Sen varken ayrılanlara ağlamazdım... Yıkılmazdım biten sevdaların ardından Gidenlere küsmezdim Kalanlara acımazdım... Sen varken böyle üşümezdim-titremezdim Masumdum, çocuklar gibi Böyle delirmezdim-küfretmezdim... Hele ölmeyi hiç düşünmezdim. Şimdi soruyorum sana Adı sevdaysa bu cehennemin Sen yaktın da ben yanmadım mı? Biliyorsun Bütün acılarına 'yeşil ışık' yaktım olmadı Bütün korkularına'arka çıktım'olmadı Dağlara merdiven dayadım olmadı Haziranda kar oldum yağdım avuçlarına olmadı Sevdim olmadı -yandım olmadı-taptım olmadı Artık benden pes Bu aşkın biletini istediğin gibi kes Nasılsa gidiyorsun Biliyorum git... Ama ardında Ağlayan bir çift göz Paramparça bir yürek Ve yıkılmış bir dağ görmek istemiyorsan Çek silahını-daya sırtıma Titrersem namerdim... Sen vurdun da ben ölmedim mi? bu şiirin hastasıyım çok güzell yaa
|