|
|
|
#31 (permalink) | |||||||||||||||||
|
UNUTACAĞIM Yılardır duyuramadım sana sesimi!.. Feryadımın senden en son dileği; Ya bu sevdanın mutlu sonla bitmesi, Ya da gönlümün istemediği! Sazımın bam teli bile, Teselli diye diye... Söyle gelmedimi dize! Her seven benim gibi, Sanki kimsesiz yetim mi? Bakmadın gönül bahçeme; Aldın elimden! Çaldın gençliğimden! Nazar ettiğim filizi de!.. Bir gecede batırmadığım dünyamı kaldı! Sana beddua etmedim ki; Bana gelsin Aşkın ahı!!! Suskunluğunu gizleme, cehennem de odun olacak yanımmı kaldı... Unutacağım... Bir an da olsa seni!.. Kıbleye doğru serip seccademi; İsteyeceğim Yaradan´dan Hidayetimi... ŞİİR:GÖKHAN ER (MEKKE - 1996) |
|||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#32 (permalink) | ||||||||||||||||
|
VARLIĞIN YETER GELMİYORSA BANA SENDEN BİR KELAM SİTEMİM YOK SANA VARLIĞIN YETER NE BİR ŞİKAYET VAR NE DE BİR EVHAM SEVDİRMEN DEĞİL Mİ EN BÜYÜK SELAM SENİ ANDIĞIMDA GONCA GÜL TÜTER HASRET-İ ATEŞİN SÖNMESE BİLE SENİ SEVİYORSAM TEVEKKÜL YETER NASİB-İ VUSLATIN GELMESE BİLE ŞİİR:GÖKHAN ER |
||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | ||||||||||||||||
|
YEŞEREN KUL;VAR SELAMIMDAN BAŞKA NE VARSA GİTSİN GÖNÜL DOSTUM ANLAR EVHAMIM YOK Kİ FERYADIM VARMI Kİ SİTEMİM OLSUN ONSUZDA BÖLÜNMEZ DAVETİM SÖZÜM ASLINDA HASRETİM METHİM SEVGİMDEN GİZEMLİCE SİZDEN İLGİSİZLİĞİM SERSEFİL DİLEĞİM VUSLATTA ÇİLER KAYBETİP NAAŞI TAZİYEM GİTMEZ CAN KAFESTEN UÇAR HASRETİM DİNMEZ BİR DUALIK ESER SELAM VE KELAM NEYLEYİM HASRETİ ZAMBAĞIM AÇAR ÇORAK TOPRAKLARDA ÖZLEMİM ARAR SERPEREK BİR AVUÇ NURUNU EKER NİL NEHRİNDEN YETİM KUNDAKSIZ GİDER ÜFLEYİN YETER Kİ ÜFÜRMEYİN GÖKLERDE Kİ KAYAN YILDIZI SARIN HANİ YA SİNEMDİR OH VERİN DERİN SERİN RUHUMA SEVGİMİ TEKRAR SOLUYUN BAŞIMIN ÜSTÜNDEN ŞAİRLİĞİMİ SERİN SERİN SERİN AYAKLARIMA DERİN DERİN DERİN ŞİİRLERİMİ SERPİN SERPİN SERPİN ÖZÜM NESLİNE SUSUZ BIRAKMAZSIN SEN RAHMETİNLE SEN RAKS ETTİRİRSİN RİTMİN TEK GELSİN ŞİİR:GÖKHAN ER |
||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#34 (permalink) | ||||||||||||||||
|
İLAHİ AŞKA VESİLEM SEN OL! Ninnilere çoktan bıktı bebek gönlüm. Sütlerin üstünde ki kaymağı yoktan çekip tattı gönlüm. Derdimi ona anlatamadım! Baktıkça kendimi buldum. Zümrüt gözlüm... Meçhulde yürüyenler göre kefenlenmeden gömülürüm! Aşkı dilinden kalbine geçiremeyenlere göre de sürünürüm! Nerde o günler ! Hayalimden başka nerede görürüm!!! İlahi Aşka Vesilen Sen Ol! Şu dikenli dertlerimi kalp gözünde ki bakışınla yol! Düşüncelerin incinmesin, Nasırlı duygularda bile bahtiyar ol! En neşeli anımda ki terk edilişime; Tercih ederim Kötü anımda ki bana verdiğin teselliye... Gözüm gözümde olsada hasretim bakışına, Şu Gökhan´ın yaslı tasasına, Vesile-i sabır ol ALLAH aşkına! Bir müzik ritmiyle dolaştım zamanında; Samsun dağların da... Bir seçenek daha koydum bahtıma, Nefes darlığı çeksem de; Maltepe yokuşların da... Şumısralarımı okuyup anlarsan! Köle olurum!!! Beni aşan yakut duygularına... ŞİİR:GÖKHAN ER (Medine-1996) |
||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | ||||||||||||||||
|
YÜCELTMEDEN SEVMEK Hiç bir şey kimsenin değil! O güzelliğin sahibi sen değil! Yüreğimden lav akıtan endamına; Boyun eğmek akıl kârı değil!.. Mecnunlar leylasını yüceltmeseydi; Kaderlerine hiç ayrılık yazılırmıydı! Böylesi kıssalardan ibret alınsaydı; Sevenler sevdiklerinden mahrum kalırmıydı!.. Bu ömür sahipsiz değil! Hiç bir kul nasipsiz değil! Haddimi aşamamam ki; Yaşadıklarımız hesapsız değil!.. ŞİİR:GÖKHAN ER KÜTAHYA-2002 |
||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#36 (permalink) | ||||||||||||||||
|
ŞEHİD ECDADIM SELAM OLSUN SANA´´ ŞEHİD ECDADIM´´!.. HUZURUM,ONURUM,ŞEREFİM,ŞANIM... KUTSAL HEDİYENDİR CENNET VATANIM. ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR, AKAN KANLARIN... MERAM NACİZ KALIR MÜCADELENE! KELAM ACİZ KALIR YÜCELTİLMENE! ALEM HAYRAN KALIR ŞEHADETİNE! MİLLİYETİMİZDİR, AKAN KANLARIN... SELAMETİ SENSİN AL BAYRAĞIMIN. BERKETİ SENSİN KAN TOPRAĞIMIN. SEFALETİ OLMAZ Kİ VATANIMIN. ZİYAFETİNİZDİR, AKAN KANLARIN... DİNİM O ZAMAN TAM VARSA VATANIM. DİLİM FİKRİM YARIM YOKSA VATANIM. HÜRSEM SAYENDEDİR´´ ŞEHİD ECDADIM´´. HÜRRİYETİMİZDİR, AKAN KANLARIN... İDEALİMDİR O YÜCE MAKAMIN! HÜR YAŞAMALIDIR ÇÜNKÜ YARINIM! YOLUNDAN GİTMEKTİR SANA ŞÜKRANIM! DİYANETİMİZDİR, AKAN KANLARIN... ESARET ALTINDA ÖLDE YAŞAMA!!! MÜREKKEP KAN OLUR BU İHTİŞAMA!.. ŞANLI TARİHİMİZ KABUS DÜŞMANA!!! UYGARLIĞIMIZDIR, AKAN KANLARIN... ŞİİR:GÖKHAN ER |
||||||||||||||||
|
|
|