Fenerbahçemizin eski oyuncularından, 1977-1978 sezonunda Fenerbahçemizin elde ettiği şampiyonlukta büyük katkıları olan, günümüzün başarılı teknik direktörlerinden Sırp Radomir Antic, kendi zamanından bu yana Fenerbahçe'nin çok büyüdüğünü ve Fenerbahçe'ye hayran kaldığını belirterek, "30 yıl geçti ama Fenerbahçe sevgisi kalbimden silinmedi" dedi.
Bir gazetenin ödül töreni için Türkiye'ye gelen Radomir Antic, kulübümüzü de ziyaret etti. FB TV'de canlı yayında "Derbi Özel" programına katılan ve bir çok konuda açıklamalar yapan Antic, "Herkese teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'ye hayran kaldım. Fenerbahçe, benim zamanıma göre çok büyümüş. Bundan çok mutluyum. Gerek saha içinde, gerek saha dışında bir çok eski arkadaşımla görüştüm. Emin'i, Cemil'i, Tuna'yı gördüm, Serkan'ı ziyaret ettim. Bundan da çok mutlu oldum" dedi
Başkanımız Aziz Yıldırım'ı çok başarılı bulduğunu belirten Antic, "Kulübün istikrarını, başarısını düşünen bir başkan. Başarısı beni çok mutlu etti. Fenerbahçe'nin Avrupa'daki başarısı da çok önemli" diye konuştu.
3 AY ÖNCEYE GÖRE DAHA ŞANSLI
İspanya'da Atletico Madrid, Real Madrid, Celta Vigo ve Barcelona'da teknik direktörlük yapan Radomir Antic, Fenerbahçe-Sevilla maçları için ise, "Sevilla geçen yıl çok başarılı oldu. Bir sezonda 5 kupa aldı. Ancak son zamanlarda teknik direktörünün İngiltere'ye gitmesi, takımda epey düşüşe neden oldu. Sevilla, eski Sevilla değil. Bu maçlardan Fenerbahçe'nin iyi neticeler almasını arzu ediyorum. Fenerbahçe 3 ay önce Sevilla ile oynasaydı, şimdi oynayacağı kadar şansı olmazdı. Şu an için Fenerbahçe'nin daha büyük şansı var. Fenerbahçe büyük kulüp. Bunu gerek ligde, gerekse Avrupa'da gösterdi. Takımdaki Roberto Carlos ve Kezman büyük takımlarda oynadılar. Ordaki başarılarını burada da gösterirlerse Fenerbahçe başarılı olur" diye konuştu"
DERBİ TARİHTİR
30 yıl önce kendisinin de oynadığı ve 2-2 sona eren Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla ilgili anılarını anlatan Antic, bugün oynanacak derbi maçla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Derbi demek benim için bayram demek. Derbiler beni heyecanlandırır ve her zaman derbileri severim. 30 yıl geçti ama Fenerbahçe sevgisi kalbimden silinmedi. Gittiğim yerlerde Fenerbahçe'nin güzelliğini anlattım. Benim o zamanki arkadaşlarımdan Cemil Turan oynasaydı, Avrupa'nın en büyük santroforlarından biri olurdu. Bugün büyük bir maç var. Ancak bu bir kupa maçı. Bunun bir de rövanşı olacak. Takımlar açık vermemek için tedbirli olacak. Gol yememeye dikkat edecekler. Arzum Fenerbahçe'nin galip gelmesi. Derbi gelince istatistik filan fazla önemli değildir. Her derbi yeni bir tarihtir. Her iki takımın da şansı var. Çünkü her futbolcu tarihe geçmek ister. En başta bunu futbolcuların istemesi lazım"
ZİCO'NUN BAŞARISI ORTADA
Antic, Teknik Direktörümüz Zico için "Zico, tartışılmaz çok büyük bir yıldızdı. Teknik direktörlükte de muvaffak olan bir hoca. Aldığı neticeler ve başarısı ortada" dedi.
Türkiye'nin Euro 2008'deki şansını da değerlendiren Antic, "Türkiye elemelerde çok zorlandı. Ancak Türk takımındaki oyuncular Avrupa takımlarında oynuyor. Bu tecrübelerini sahaya yansıtırlarsa, iyi netice alacaklarına inanıyorum. Şampiyonanın Avusturya ve İsviçre'de yapılması nedeniyle seyirci yönünden de Türkiye'nin avantajı var. Fatih Terim'e başarılar diliyorum" diye konuştu.
Antic, sözlerini, Türkçe olarak söylediği "Ya… ya… ya… şa… şa… şa Fenerbahçe Çok Yaşa" sözleriyle tamamladı.