Geri git   Legend-TR Forum >
»¦« KÜLTÜR SANAT & YAŞAM SAĞLIK »¦«
> Otomobil & Modifiye Center
Anasayfa Forum Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Otomobil & Modifiye Center Otomobiller ve yeni çıkan haberler, resimler, modifiyetler

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi FCX Clarity'nin üretimi başlıyor
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler
Görüntüleme
15
Önceki Konu
önceki Konu

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-04-2008, 11:56 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Grubu
SERSERİ ADMİN
Kullanıcı Bilgileri

Asiprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Hali:

Ettiği Teşekkür: 311
169 Mesajına 263 Kere Teşekkür Edlidi

Takımı:
Tecrübe Puanı: 113 Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens Asiprens
Seviye Level: 33 []
Paylaşım: 481 / 802
Güç: 503 / 3063
Tecrübe: 11%
İletişim
Standart FCX Clarity'nin üretimi başlıyor

Honda’nın gelişmiş hidrojen yakıt hücreli aracı FCX Clarity, Japonya’daki dünyanın ilk yakıt hücresi üretim tesisinde üretim bandından çıktı. On dokuz yıllık geliştirmenin ardından yakıt hücreli aracının hayata geçişi, çevreci motor üretiminde yeni bir çağın başladığına işaret ediyor.

Egsoz borusundan sadece su buharı salan FCX Clarity, Honda’nın Tochigi’deki Honda Yeni Model Merkezi’nde üretim bandından çıkan ilk araçla birlikte gerçekleştirilen törenle tanıtıldı. FCX Clarity’e herkesten önce sahip olanlar arasında aktris Jamie Lee Curtis ile film yapımcısı eşi Chistopher Guest ve film prodüktörü Ron Yerxa bulunuyor.

Lansmanı yeni yapılan yakıt hücreli aracın montaj bandı, yakıt hücresi ve hidrojen tankı montajı gibi yakıt hücreli araca mahsus proseslerin yapıldığı Honda Otomobil Yeni Model Merkezi’ne kuruldu. Honda Engineering Co., Ltd. tüm yakıt hücrelerini Tochigi’de kendisi üretiyor. Yakıt pillerinin üretiminde, hem en yüksek hassasiyet kalitesini sağlayan, hem de her bir yakıt hücresinde birkaç yüz hücrenin bir arada bulunabilmesini sağlayacak kütlesel bir üretim gerçekleştiren benzersiz bir dizayna sahip otomatlı bir ekipman işleme sokuldu. Honda, yakıt hücresi ve yakıt hücreli araç teknolojilerinin yanı sıra, yakıt hücreli araç üretimi alanında devamlı ilerleme kaydederek yakıt hücreli araçların daha yaygın kullanımını sağlamak konusundaki hedefini gerçekleştirmeye giderek daha yaklaşıyor.

Yakıt hücreli araç olarak tasarlanan FCX Clarity, son derece küçültülmüş, etkili ve güçlü Honda V Flow yakıt hücresi ile güçlendirildi. Yakıt hücresi üretim merkezinin yenilikçi tasarımı sayesinde ortaya çıkan dinamik ve sofistike görünümü ile FCX Clarity üstün tasarım ve sürüş performansının yanı sıra çevre sorumluluğu da sunuyor. Satış ve kiralama işlemlerinin ABD’de Temmuzda, Japonya’da ise sonbaharda başlaması bekleniyor. Japonya ve ABD için kombine satış planı bir sene içerisinde birkaç düzine, üç sene içerisinde ise yaklaşık 200 adet olması planlanıyor. Ayrıca FCX Clarity, ileri çevre teknolojileri gruplarından biri olarak, 7 Temmuzda başlayacak G8 Hokkaido Toyako Zirvesi’nde sergilenecek.
Serseriyim sokaklar evim, serseriyim adam gibi severim, bana bir adım gelene ben on adım giderim.Dinle cici kız dinle zannedersinki serseri ağlamaz, serseri bi kayboldumu onu kimse bulamaz, şimdi anlıyorsunya, şehirlerin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kızı hiç kimse serseri gibi sevipte aşık olamaz...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Asiprens isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil