![]() |
|
|||||||
| Anasayfa | Forum | Oyunlar | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Bilgilendirme Alanı |
| Ruh Sağlığı & İnsan Kaynakları & Kişisel Gelişim Ruh ve Beden Sağlığı Kişisel Destek Psiko destek, Psiko analiz ve insan psikoloji üzerine gelişim dokümanları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 (permalink) | |||||||||||||||||
|
Kendini Bilmezlik Sosyal toplumsal rollerimizi o kadar benimseriz ki; giderek psikolojik rollerimizi küçümser hatta unuturuz. Doktor,mühendis,müdür yanımıza çok önem veririz de yiyen- içen, uyuyan, konuşan, düşünen “ben’i küçük bir şey olarak algılarız. Bir Çinli bilgenin sözü(ben çok beğendim): Doğduğun zaman 1’sin sapsade bir 1. Zamanla 1’in sağına sıfırlar eklersin;diplomaların olur,unvanların olur,rollerin,rozetlerin olur,evler, arabalar alırsın.Bunların hepsi birer sıfırdır ama 1’in sağına eklendikçe senin değerin artar. Şu hale gelirsin : 100000000000000000000…………000 Bütün bu sıfırların ne zamana kadar değeri vardır???Sen hayatta olduğun sürece…Sen öldün 1 gitti, Sonuç : 00000000000000000000………00000 oldu sıfırların hiçbir anlamı kalmadı. İşte “1” bizim psikolojik rollerimizi 0’lar ise sosyal rollerimizi temsil ediyor..1 hala varken sıfırların değil, 1’in değeri bilinmelidir. Kaynak: Üstün Dökmen "Küçük Şeyler" Yazan:Asimelek (üşenmedi siz efsaneciler için yazdı ) ![]() |
|||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||
|
Herkese tavsiye edebileceğim bir kitap. <------- ~Sirine~ 'in İmzası------->
![]() ![]() |
|||||||||||||||||||||||||
|