![]() |
|
|||||||
| Anasayfa | Forum | Oyunlar | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Bilgilendirme Alanı |
| Sağlık Sağlık konularıyla ilgili paylaşımları bulabileceğiniz forum alanıdır. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 (permalink) | |||||||||||||||||
|
- Ağız kokusunu alır. - Böbrek taşlarını eritir. - Bağırsak kurtlarını öldürür ve olgunu yumuşaklık yapar. - Kanı zehirlerden temizler. - Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır. - Çiçekleri, kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür. - Bol miktarda idrar söktürür. - Meyvesi, hazmı kolaylaştırır.İdrar yollarını temizler. - Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir. - Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır. Şeftali çiçeğini kuru yada tazesini 1 litre kaynayan suya 10 gr atın. 10 dakika bekletin.çay gibi içilirse bağırsaklara yumuşaklık verir öksürüğü hafifletir. ![]() Şeftali alırken özellikle hoş kokulu olmasına dikkat edin. Eğer olgun şeftali alacaksanız hemen tüketin. Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı içinde 2-3 bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlarsınız. Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz. |
|||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||
|
ben bunların sertlerini seviyorum <------- |By|_SivasLı 'in İmzası------->
![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||
|
offf olsada yesek ne cok seye yarıyormuş meger saol bilgiler için ![]() |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||
|
evet bende sert olmazsa yiyemiyorum hep üstüme dökülüyor ![]() <------- Necobey 'in İmzası------->
İnsanda olmaz ise edep Neylesin medrese mektep Okusa alim olsa Yine merkep yine merkep ![]() |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||
|
böle tutacan şşşşrrrrllooopppp diye yiyecen offf be <------- FiAbLe_aLguieN 'in İmzası------->
--ÖnCe VaTaN-- |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||
|
ağzım sulandı bak şimdi <------- Secan 'in İmzası------->
![]() |